Jaunumi

Nacionālais veselības dienests informē, ka saistībā ar Covid-19 izplatību Latvijā, uzaicinājuma vēstules uz valsts apmaksātu medicīniskās apaugļošanas pakalpojumu, kā arī uzaicinājuma vēstules dzemdes kakla vēža profilaktiskās pārbaudes veikšanai un uzaicinājuma vēstules krūts vēža profilaktiskās pārbaudes veikšanai netiks izsūtītas.

Šobrīd prioritārais uzdevums ir nepieļaut un novērst Covid-19 izplatību Latvijā. Lai nodrošinātu epidemioloģisko drošību ārstniecības iestādēs tiek ierobežota plānveida palīdzības sniegšana, lai mazinātu un novērstu iespēju, ka apmeklējuma laikā pacients vai medicīnas personāls savstarpējo kontaktu rezultātā veicina vīrusa izplatību. Pēc ārkārtas stāvokļa atcelšanas tiks risināti jautājumi kā prioritāri nodrošināt iedzīvotājiem atcelto pakalpojumu nodrošināšanu.

Ņemot vērā, ka šobrīd ārstniecības iestādēs tiek ierobežota plānveida veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana, medicīniskās apaugļošanas pakalpojuma uzsākšanas laiks (seši mēneši) tiks pagarināts par ārkārtas situācijas laiku.