Jaunumi

Lai noslēgtu brīvprātīgo veselības apdrošināšanas atmaksu, Nacionālais veselības dienests (NVD) aicina personas, kuras maksājumu veikušas klātienē, piemēram, kādā no banku filiālēm, Latvijas pasta nodaļām, NVD Klientu apkalpošanas centrā Rīgā vai kādā no teritoriālajām nodaļām (Jelgavā, Daugavpilī, Smiltenē vai Kuldīgā) līdz š.g. 30. novembrim iesniegt iesniegumu, kurā norādīts bankas konta numurs uz kuru veikt iemaksas atmaksu.

Iesniegt iesniegumu atmaksas saņemšanai joprojām aicināti arī PNB bankas klienti (neatkarīgi vai maksājums veikts ar pārskaitījumu internetbankā vai klātienē), kā arī personas, kuras maksājumu veikušas klātienē jebkurā citā bankā. Personas, kuras veikušas iemaksas klātienē, iesniegumu atmaksas saņemšanai var iesniegt aizpildot iesnieguma veidlapu (pieejama NVD interneta vietnē www.vmnvd.gov.lv sadaļā “Valsts veselības apdrošināšana” – “Apdrošināšanas iemaksu atgriešana”) vai iesniedzot iesniegumu brīvā formā, personīgi ierodoties NVD Klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Cēsu ielā 31/k3 (6. ieeja, 1. stāvs), Zemgales nodaļā – Jelgavā, Katoļu ielā 1-1, Latgales nodaļā – Daugavpilī, Saules ielā 5, Kurzemes nodaļā – Kuldīgā, Pilsētas laukumā 4 (3. stāvs) vai Vidzemes nodaļā – Smiltenē, Pils ielā 6.

Iesniegumu iespējams iesūtīt arī pa pastu uz adresi Cēsu ielā 31/k3, Rīgā, LV-1012 vai elektroniski uz e-pastu nvd@vmnvd.gov.lv. Iesūtot iesniegumu elektroniski, tam jābūt parakstītam ar drošu elektronisko parakstu. Iesniegumu var iesniegt arī portālā Latvija.lv, izmantojot portāla piedāvāto e-pakalpojumu “Iesniegums iestādei”.

NVD informē, ka visiem iedzīvotājiem, kuri veikuši brīvprātīgās veselības apdrošināšanas iemaksas ar pārskaitījumu internetbankā, kā arī līdz novembra beigām iesnieguši iesniegumus, veiktas to atmaksas.

NVD atgādina, ka 2019. gada 21. jūnijā spēkā stājās izmaiņas Veselības aprūpes finansēšanas likumā, kas paredz saglabāt tiesības visiem iedzīvotājiem līdz 2021. gadam saņemt veselības aprūpes pakalpojumus līdzšinējā kārtībā neatkarīgi no veiktajām veselības apdrošināšanas iemaksām. Līdz ar to veselības apdrošināšanas iemaksas tādā apjomā un kārtībā kā līdz 2019. gada 1. jūlijam, vairs iekasētas netiek.

Jautājumos par brīvprātīgo veselības apdrošināšanas iemaksu atmaksas kārtību NVD aicina iedzīvotājus sazināties ar NVD Klientu apkalpošanas centra speciālistiem, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 8000 1234.